Keresés
Uncategorized

ILLÓOLAJ SEGÉD – TUDJ MEG TÖBBET AZ ILLÓOLAJOKRÓL

Szeretettel üdvözöllek!

ASTÁ – Acél Strähle Ágnes tisztánlátó médium, lélekgyógyító, spirituális-ékszer készítő vagyok, szeretettel ajánlom az általam forgalmazott illóolaj-segítőket.
Egy pár szóban mesélnék erről világról.


Földünk ajándékainak rezgései

A földi életünkben is minden rezgés, és minden ember egy külön rezgés minta. Ezekkel a rezgésekkel harmonizálunk, ahogy a növények is különböző rezgéseket bocsájtanak ki magukból, ezáltal tudnak segíteni.
A tapasztalat azt mutatja, hogy néha elkél egy kis segítség a megfelelő kiválasztásában. Ezért készítettem neked ezt az útmutatót, remélem segítségedre lesz.

Illóolaj karkötő


Miért válaszd éppen a doTERRA termékeket?

A küldetés – olyan illóolajokat biztosítani az emberek számára, amelyek mindenkit vonzanak a kezdőtől a szakértőig, és amelyek biztonságosan felhasználhatók. Erős szakmai háttér és kutatómunka, folyamatos továbbképzések és online illetve írott anyagok állnak a rendelkezésedre. Nemcsak egy terméket veszel, hanem egy emberi segítőt is kapsz, ha mindez a lexikális tudás még nem áll a rendelkezésedre. Hiszen nemcsak egy üveget adunk el, hanem az egészségedhez is hozzá szeretnék járulni.

Nagyon nagy hatékonyságú esszenciális természetes termékek.
Például: 1 CSEPP MENTA=28 CSÉSZE TEÁVAL

A 2008-ban alapított doTERRA arra a küldetésre épült, hogy tesztelt kiváló minőségű illóolajokat osszon meg a világgal. Miután meggyőződtek arról, milyen hihetetlen előnyök származhatnak e drága források felhasználásából, az egészségügyi és üzleti szakemberek egy csoportja elhatározta, hogy ezt a küldetést valóra váltja.
Létrehoztak egy vállalatot, és elnevezték doTERRA-nak, melynek jelentése „A Föld ajándéka”.

Illóolaj doTerra

Amikor a doTERRA-t választod, akkor olyan illóolajokat választasz, amelyek finoman és gondosan vannak desztillálva olyan növényekből, amelyeket a világ minden tájáról tapasztalt termelők takarítottak be, az ideális kivonat-összetétel és hatékonyság érdekében.
Minden doTERRA illóolajat gondosan és alaposan tesztelnek a szigorú CPTG Certified Pure Therapeutic Grade ® minőségi protokoll alkalmazásával.
A tapasztalt illóolaj-felhasználók azonnal felismerik a természetesen biztonságos, tisztán hatékony terápiás minőségű doTERRA illóolajok kiváló minőségét.

Az első doTERRA illóolaj-kínálat 25 féle egyéni olajat és 10 olajkeveréket tartalmazott, amit 2008. április 25-én vezettek be értékesítésre. Azóta a doTERRA termékkínálat sokkal többféle olajat és olajkeveréket, valamint táplálkozási, spa és illóolaj-technológiákon és átfogó wellness-filozófián alapuló egészséges életmódot szolgáló terméket tartalmaz.
Az illóolajok lepárlásának tudománya van, ez is művészet. A lepárlás során modern technológiákat és technikákat is alkalmaznak.

És még jöjjön pár gondolat, hogy miért a minőség…
Találhatók a piacon olcsóbb utánzatok is, ezek a hamisítványok és a hígított változatok rendszerint olyan anyagokat, általában kőolajszármazékokból előállított szintetikus illatkomponenseket tartalmaznak. Ezek ahelyett, hogy a jó közérzetet és az egészséget szolgálnák, akár ártalmasak is lehetnek pl. asztmát, allergiás tüneteket, légúti problémákat is okozhatnak.

Az illóolajak tárolása…
Sokan nem tudják, hogy a műanyag fiolák alkalmatlanok az illóolaj megfelelő tárolására, hiszen a műanyaggal az olaj reakcióba léphet, és akár ártalmas vegyületeket oldhat ki belőle. Alapvető követelmény, hogy a valódi illóolajok üvegből készült tartályokban kerüljenek forgalomba. A színezett, fényvédő üvegek alkalmazása során a napfény káros hatásaitól az olaj a lehető legtovább védve van.
Az illóolajnak nem tesz jót sem a meleg, sem a közvetlen napfény, ezért úgy kell őket tárolni, ahogy a legtöbb gyógyszert és gyógykészítményt: hűvös, sötét helyen.

A növényekből kivont valódi illóolajok rendkívül tömények!

Képzeld el, hogy két nagy marék kamillavirágból csupán egyetlen olajcsepp nyerhető. Ráadásul egy-egy illóolaj akár 50-300 féle kémiai vegyületből épül fel, amelyek nem feltétlenül az előfordulási mennyiségük arányában határozzák meg az illóolaj hatásait.
Ezért is valóságos hatóanyag-bombák ezek, amelyek nemcsak hasznunkra lehetnek, de természetüknél fogva, a gyógyszerekhez hasonlatosan, akár árthatnak is.

Ha nem ismerjük pontosan hogyan kell megfelelően használni őket, például túladagoljuk, komoly mellékhatásokat válthatnak ki – erre minden esetben figyelj, mikor illóolajat használsz mindig olvasd el gondosan a használatáról szükséges információkat.


Illóolaj és természet

Az illóolajok érzelmi előnyei

Különböző illóolajok különféle előnyökkel járnak a felhasználó számára, ez az egyedülálló összetételük miatt lehetséges.
Egyes illóolajok nyugtató, alakformáló és földelő tulajdonságokkal rendelkeznek, míg mások energetizáló, felemelő, melegítő vagy épp megújító hatásúak.
Az illóolajokat széles körben használhatjuk a mindennapokban, de elővehetjük akkor is ha épp úgy érezzük kell egy kis segítség a fizikai, lelki, vagy érzelmi állapotunk javításában, fenntartásában.

Az illóolajok egyedi összetétele különböző előnyökkel jár, ezáltal a felhasználásuk palettája igen színes és változatos.
Néhány illóolajat használhatunk a háztartásban tisztításhoz vagy fertőtlenítéshez, míg mások a bőrünket nyugtatják, a levegőt tisztítják vagy épp a megfázás tüneteit enyhítik.

Az illóolajok aromája kémiai reakciót is létrehozhat az agyban, érzelmeket és belső reakciókat vált ki, ezért egyaránt alkalmazhatók érzelmi hullámok lecsillapítására, avagy parfümként akár csábításra is. Az illóolajok erőteljesen hathatnak mentális, fiziológiai és érzelmi reakcióinkra egyaránt.


Illóolajok használata

Most, hogy körvonalazódott benned mire is lehetnek jók az illóolajok, itt az ideje megtanulni, hogyan kell használni őket.
Nem kell szakértőnek lenned ahhoz, hogy élvezhesd az illóolajok széles körű előnyeit.
Mindössze néhány alapvető ismeretre van szükséged ahhoz, hogyan lehet biztonságosan és egyszerűen használni az illóolajokat a napi rutin során.
Ha készen áll arra, hogy többet megtudj, íme néhány információ az illóolajok használatról.

Illóolaj doTerra kollekció

Hogyan használhatom biztonságosan az illóolajokat?

A hagyományos felhasználási területek mellett, mivel az illóolajokkal kapcsolatos kutatások folyamatosan fejlődnek, így annak alkalmazási területe napról-napra bővül.
Minden alkalmazási módszer biztonságos, ha megfelelően használod, beleértve az aromás, helyi és belső módszereket is.
Többféle alkalmazási módszer létezik érzelmi és fizikai közérzetjavító felhasználás során is.

Három módszert is használhatsz, akár az egyes esszenciális olajoknál és különféle olajkeverékeknél egyaránt:

Aromatikus párologtatás

Az illóolaj párologtatás biztonságos és hatékony módja annak, hogy élvezhesd az illóolajok előnyeit, ha megfelelő mennyiséget használsz jól szellőző helyiségekben. Az illóolajokat régóta tanulmányozták, hogy képesek fokozni a relaxáció, a bátorítás, az izgalom, az összpontosítás vagy a jólét érzését.

Mint minden alkalmazási módszer esetében, a diffúziót is kisebb adagokban és a nap folyamán többször kell alkalmazni a maximális előny elérése érdekében. A párologtatott olaj mennyisége, a diffúzor közelsége és a szoba mérete határozza meg, hogy meddig kell diffundálni az olajat. Minél több olajat használnak a diffúzor közvetlen közelében, annál erőteljesebb lesz a hatás. Ha vizes bázisú diffúzort használ, akkor általában 1–10 csepp olajat kell használni diffúziós periódusonként. A nagyobb cseppmennyiségek nagyobb területeken, például nagy helyiségekben vagy kültéri helyiségekben megfelelőek. Kezd rövid diffúziós periódusokkal (15–20 perc), majd növeld meg a kívánt előny eléréséhez szükséges időt.

* Az összes alkalmazási módszernél feltétlenül olvasd el és kövesd a címkéken található a konkrét utasításokat a biztonságos használathoz.

Illóolaj doTerra alkalmazás

Helyi

A helyi alkalmazás nagyon hatékony módszer az illóolajok felvitelére*.
Mivel az illóolajok alacsony molekulatömegűek és lipidben oldódnak, könnyen behatolnak a bőrbe.
Az illóolaj felszívódás után az alkalmazott területen marad és ott fejti áldásos hatását.

Bár az illóolajok könnyen felszívódnak, számos módon növelhetjük az abszorpciót.
A könnyű masszázs használata növeli a vér áramlását az alkalmazott területen, ezáltal javítja az eloszlást a testben.
A hordozóolaj használata is növelheti a felszívódást, különösen a száraz bőrön, mivel segíti a bőr hidratálását és az olaj lassú párolgását.

Használat során tapasztalhatunk bőrérzékenységet, mely kialakulásának csökkentése érdekében, különösen fiatal vagy érzékeny bőrön, tanácsos hordozóolajat (például frakcionált kókuszdióolajat) használni az olajok hígításához és amikor egy olajat először próbálunk ki.
Az ajánlott hígítási arány általában egy csepp illóolaj és három csepp hordozóolaj.

Tanácsos egy napon több kis adagot használni, nem pedig egyetlen nagy adagot. Kezdd a lehető legalacsonyabb adaggal (1-2 csepp). Tapasztalatból mondom ennyi is bőven elég, az olajak minőségének és koncentráltságának köszönhetően.
Szükség szerint ezt az adagot 4-6 óránként meg lehet ismételni. Mivel minden egyén egyedi, az adag egyénenként változik alkat, életkor és általános egészségi állapot alapján.

Előnyös területek, amelyek illóolajokat alkalmazhatnak például a nyak, homlok, mellkas és has, karok, lábak, lábfejek, talpak.
Kerülendő érzékeny területek: néhány terület az arcon, például a szem körüli bőr, szem és belső fül, valamint sérült bőr.

* Az összes alkalmazási módszernél feltétlenül olvasd el és kövesd a címkéken található a konkrét utasításokat a biztonságos használathoz.

A helyi alkalmazás egyéb hatékony módszerei
Adj néhány csepp olajat meleg fürdőbe.
Készíts meleg vagy hideg borogatást úgy, hogy egy törülközőt vagy ruhadarabot vízbe áztatsz, illóolajokat adsz hozzá, majd odateszed a kívánt helyre.
Adj olajat egy (akár általad készített) testápolóhoz vagy hidratáló krémhez, majd vidd fel a bőrre.

 

Belső

Egyes illóolajok gazdag kulináris múlttal rendelkeznek, és felhasználhatók étrend-kiegészítőként, amelyek támogatják egészséget*.
Amikor fahéjat szór a zabpehelyre, kortyol egy bögre borsmenta teát, vagy friss bazsalikomlevelet ad a spagettihez, valójában néhány illékony aromás illóolaj-vegyületet fogyaszt.

Az illóolaj számos egészségügyi előnnyel jár, valamint ízesítőként is szerepelhet az ételekben.
Koncentrált formájukban az illóolajok étrend-kiegészítőként használhatók az egészséged támogatására.
Testünk kifinomult fiziológiai folyamatai miatt a belső használat biztonságos és hatékony alkalmazási módszer.

Lenyeléskor az illóolajok a gyomor-bél traktuson keresztül közvetlenül bejutnak a véráramba, ahol a vér test többi részre szállítja őket.
Az illóolajok lipidben oldódnak, így könnyen szállíthatók a test minden szervébe, beleértve az agyat is. Ezután, mint minden általunk fogyasztott dolgot, az illóolajokat is a máj és más szervek metabolizálják, majd kiválasztják.

Az illóolajok összetétele rendkívül összetett. Minden alkotóelem egyedi biokémiai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különböző módon reagálnak a sejtekkel és szervekkel.
Bár ezeket a hatásmechanizmusokat nem teljesen értik, a pozitív végeredményeket bebizonyították. A test azonban csak megfelelő illóolaj adagok kezelésére alkalmas.
A toxicitás elkerülése érdekében szigorúan be kell tartani a cimkén található ajánlásokat és más szakmai irányelveknek megfelelő adagolásokat.

* Az összes alkalmazási módszernél feltétlenül olvasd el és kövesd a címkéken található a konkrét utasításokat a biztonságos használathoz.

A belső alkalmazás hatékony módszerei
Használj olajat a főzéshez vagy sütéshez a friss vagy szárított gyógynövények és fűszerek helyettesítésére. Ne feledd, hogy az illóolajok sokkal erősebbek, mint a szárított vagy friss gyógynövények és fűszerek, ezért kezd nagyon kis mennyiséggel.
Erősebb olajok esetében jobb lehet, ha fogpiszkálóval adagoljuk őket (a tiszta fogpiszkáló végét mártsd az olajba, majd add hozzá az ételhez), nem pedig cseppekkel.
Adj illóolajokat vízhez, turmixokhoz, tejhez, teához vagy más italokhoz.
Az illóolajokat vedd be egy zöldségkapszulába, vagy adj hozzá kis mennyiségű almaszószt vagy joghurtot.


Honnan származnak az illóolajok?

Csodálatos növények borítják a Földet, melyek különböző formában, méretben, színben és illatban színesítik mindennapjainkat.
Ezen növények közül sokan olyan vegyületet tartalmaznak, amelyeket általában szabad szemmel nem lehet látni – elrejtőznek a növény gyökerein, virágain, magjain, kérgén vagy más területein.

Illóolaj doTerra származás

Ezek a vegyületek illóolajként ismertek. Ami rendkívül hatékonnyá teszik őket, hogy nagyon koncentráltak. Illékony aromás vegyületekként is emlegetett illóolajok adják a növény aromáját, megvédik a zord környezeti feltételektől és rovaroktól, sőt szerepet játszanak a növények beporzásában is.

Az illóolajok mögött álló tudomány

Ha meghallod az „illékony” szót, azt gondolhatod, hogy negatív ez jelentést hordoz magában; az illóolajok esetében azonban az illékonyság az anyag azon képességére utal, hogy gyorsan tudja megváltoztatni az állapotát. Az illóolajokban található illékony aromás vegyületek kémiai összetétele lehetővé teszi számukra gyors eloszlásukat a levegőben.
Ezért azonnal megérzed az illóolaj erős illatát attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitod az üveget – akár már távolabbról is.

Hogyan működnek az illóolajok?

Mivel az illékony aromás vegyületek gyorsan mozognak a levegőben, már akkor megtapasztalhatod az illatot, amikor a vegyületek közvetlenül kölcsönhatásba lépnek az agy érzékelőivel. Eddig több mint 3000 féle illékony aromás vegyületet fedeztek fel. Minden egyes illóolajnak megvannak az előnyei, egyedi aromájuk és jellegük.

Az egyedülálló kémiai összetétele miatt minden illóolaj fajonként, sőt növényenként is változhat. Az illóolajokban található aromás alkotóelemek finom aránya teszi egyedivé őket.


Illóolajak felhasználása a történelem során

Az illóolajok használata nem újdonság. Egyesek az illóolajokat új trendnek tekintik, pedig a növényi kivonatok és a növényi alapú termékek használata mélyen gyökerezik a múlt hagyományaiban. Az ősi civilizációk növényeket használtak például aromaterápiára, személyes gondoskodásra, az egészségügyben, vallási szertartásokon, kozmetikai kezelésekre és ételkészítésre.

Hogyan használták az illóolajokat ókor?

Az illóolaj-felhasználás hosszú évszázadokkal ezelőtt kezdődött hagyományon alapul, különböző civilizációk használták és használják a világ minden táján.

Egyiptom: Az egyiptomiak növényi alapú termékeket használtak kozmetikai kezeléseknél, ételek készítése során, temetkezési és vallási szertartásokon.
Görögország: Az ókori Görögországban olyan férfiak, mint Homérosz és Hippokratész, a korai egyiptomiak felfedezéseire építve kutatták a növények aromás felhasználásának lehetőségeit.
Róma: Az ókori rómaiak gyakran használtak növényi kivonatokat masszázshoz, parfümökhöz és illatos fürdőkhöz.
Irán: A középkorban az emberek Irán régiójában gyakran használtak és kereskedtek fűszerekkel vagy gyantákkal parfümként, valamint egészségmegőrzés céljából.
India: Az ayurvédikus orvoslás, egy Indiában őshonos holisztikus gyógyító rendszer, 5000 év alatt fejlődött ki, és magában foglalja aromás és növényi vegyületek használatát.
Kína: Évszázadok óta a hagyományos kínai gyakorlatok magukban foglalják a növényi anyagok használatát az egészség és jó lét népszerűsítése érdekében.
Franciaország: Rene Gattefosse francia kémikus az illóolajokat alaposan tanulmányozta és kutatta a 19. században. Az ő nevéhez fűződik az „aromaterápia” kifejezés.

Illóolaj doTerra történelem

Illóolajok használata ma

Az illóolajokat és növényi kivonatokat évszázadok óta használják, és ez a mai napig sem változott.
Manapság a jobb minőség, hatékonyság és biztonság érdekében használt fejlett technológiáknak köszönhetően ezek a termékek könnyen hozzáférhetőek és használhatók lettek a mindennapi használat során.
Noha az illóolajokat gyakran a múlt kulturális gyakorlatának és hagyományainak részeként használták, ma már egyre több tudományos bizonyíték és kutatás áll rendelkezésünkre az illóolajok hatékonyságának és biztonságos természetének bemutatására napjainkban.

Illóolajok az egészségünk megőrzése érdekében

Az ókorban az emberek illóolajokat és növények különböző részeit használtak egészségük és közérzetük javítására. Mivel bizonyos illóolajok felhasználhatók az alkalmi bőrirritációk csillapítására, az egészséges emésztés elősegítésére, a száj egészségének támogatására, a tiszta légutak érzetének megteremtésére* és még sok más probléma esetén, ezért  népszerű választás azok számára, akik meg akarják őrizni és támogatni szeretnék egészségüket.

Az illóolajok különféle előnyöket kínálnak, és minden egyes ember a maga egyéni módján tapasztalja meg az illóolajak használatát. Szerencsére az illóolajok sokfélesége biztosít különféle módszereket még azok számára is, akiknek különleges egészségügyi problémájuk van, vagy érzékenységet tapasztalnak. Az illóolajok egészségügyi előnye azért vált népszerűvé, mert lehetővé teszi használója számára, hogy sajátos igényeihez igazítsa az olajok használatát, az általános felhasználási megoldások mellett.

* Az összes alkalmazási módszernél feltétlenül olvasd el és kövesd a címkéken található a konkrét utasításokat a biztonságos használathoz.


Illóolaj doTerra egészség

Miért fontos, hogyan készülnek az illóolajok?

Fontos megjegyezni, hogy nem minden illóolaj készül egyformán. Az olaj tisztasága a földrajzi elhelyezkedéstől, a lepárlási módszerektől, az időjárástól és egyéb tényezőktől függően változhat.
Ezenkívül, függetlenül attól, hogy milyen jól választják ki, gondozzák és takarítják be a növényeket, az illóolaj megőrizheti minőségét, de meg is semmisülhet a desztillációs folyamat során. A lepárláshoz szükséges részletekre és precizitásra való odafigyelés miatt a készítés inkább művészeti forma, mintsem egyszerű gyártási folyamat.
A lepárlóknak pontosaknak kell lenniük, és gondosan figyelniük kell a betakarítási módszerekre, a hőmérsékletre, a lepárlás idejére, az alkalmazott nyomás nagyságára stb…

Remélem tudtam segíteni néhány hasznos információval, kellemes böngészést!

Csodaszép napokat kívánok!
Namaste: ASTÁ

Értesítés raktárra érkezésről Értesíteni fogunk, amint a termék raktáron van. Ehhez kérlek, add meg az e-mail címedet.